Ειρήνη Πασχαλίδη

Η Ειρήνη Πασχαλίδη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Νευροανάδραση (EEG Certified), μία μη παρεμβατική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας των νευροψυχολογικών διαταραχών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί εθελοντικά με ογκολογικούς ασθενείς στο πλαίσιο του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δώσε Ελπίδα». Στα πλαίσια της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής πρακτικής της έχει δραστηριοποιηθεί στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Έχει εργαστεί ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων με Αναπηρία στα πλαίσια των προγραμμάτων «Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία», στο Σωματείο «Ερμής». Από τον 03/2014 έως τον 07/2016 δραστηριοποιήθηκε στο «Κέντρο Ημέρας Franco Basaglia», της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), στη  συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενηλίκων, σε ευρύ διαγνωστικό φάσμα. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το «Παιδικό Εργαστήρι: Κέντρο Λόγου Γραφής & Συμπεριφοράς» παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων. Είναι μέλος του Hearing Voices Network στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει ερευνητική δραστηριότητα και παρουσία σε συνέδρια ψυχολογίας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Νομαρχία Αρκαδίας (2013/2349).

Δραστηριοποιείται ιδιωτικά στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων σε ευρύ διαγνωστικό φάσμα (αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διάθεσης, διαταραχές προσωπικότητας) και σε ζητήματα αυτοεκτίμησης, ταυτότητας, αποχωρισμού, πένθους, σχέσεων, διαπροσωπικών δυσκολιών κ.α. Εργάζεται εκλεκτικά, αντλώντας τεχνικές από διάφορες προσεγγίσεις, επιδιώκοντας την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε θεραπευόμενου, ανάλογα τις ανάγκες, την προσωπικότητά του και τον χρόνο που διαθέτει. Έχοντας υιοθετήσει μία ανθρωποκεντρική στάση, δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός ασφαλούς θεραπευτικού πλαισίου στο οποίο τίθενται υπό διερεύνηση και επεξεργασία οι δυσκολίες του θεραπευόμενου και ενισχύονται οι συνθήκες για την προσωπική του ανάπτυξη.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 6949 089340 
email: ipashalidi@yparxi.gr
linkedin: https://www.linkedin.com/pub/irini-pashalidi/44/b93/690