ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑ

Αγγελική Κώνστα

Η Αγγελική Κώνστα είναι πτυχιούχος ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον Έλεγχο του Στρες και Προαγωγή της Υγείας και Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στις Διαταραχές του Ύπνου και κυρίως στην αϋπνία, στην Γερμανία, στα πλαίσια υποτροφίας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου (2012). Είναι συνεργάτης στην Μονάδας Μελέτης Ύπνου (ΜΜΥ) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και συγκεκριμένα ασκεί την Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία για την αϋπνία.

Εκπαιδεύεται από το 2017 στην Ομαδική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, στην Εργασιακή Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια με διαλέξεις και παρουσιάσεις με κύριο ερευνητικό θέμα τις διαταραχές του ύπνου και κυρίως την αϋπνία. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ύπνου και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου (EuropeanSleepResearchSociety, ESRS)

Ιδιωτικά, δουλεύει θεραπευτικά με αγχώδεις διαταραχές (διαταραχή πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες, κοινωνική φοβία, ειδικές φοβίες και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή), συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη) και διαταραχές στον ύπνο με επικέντρωση στην αϋπνία.

Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ ως Συνεργάτης Ερευνητής σε θέματα Μεταφορών και Τουρισμού. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη μελέτη θεμάτων που αφορούν σε εφαρμογές των ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS) για οδηγό και όχημα, στην ανάπτυξη διεπαφών, όσον αφορά την πληροφόρηση χρηστών, στην ανάπτυξη συστημάτων & εφαρμογών υποβοήθησης για ειδικές κατηγορίες μετακινουμένων (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ,), με την αξιολόγηση προσβασιμότητας για κάθε νέο σύστημα/εφαρμογή στον τομέα των μεταφορών. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ελληνική νοηματική γλώσσα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 697 4520220

email: angeliki_konsta@yahoo.gr