ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑ

Αγγελική Κώνστα

Η Αγγελική Κώνστα είναι πτυχιούχος ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον Έλεγχο του Στρες και Προαγωγή της Υγείας και Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στις Διαταραχές του Ύπνου και κυρίως στην αϋπνία, στην Γερμανία, στα πλαίσια υποτροφίας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου (2012). Είναι συνεργάτης στην Μονάδας Μελέτης Ύπνου (ΜΜΥ) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και συγκεκριμένα ασκεί την Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία για την αϋπνία.

Εκπαιδεύεται από το 2017 στην Ομαδική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και από το 2019 στην Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, στην Εργασιακή Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια με διαλέξεις και παρουσιάσεις με κύριο ερευνητικό θέμα τις διαταραχές του ύπνου και κυρίως την αϋπνία. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ύπνου και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου (EuropeanSleepResearchSociety, ESRS)

Ιδιωτικά, δουλεύει θεραπευτικά με αγχώδεις διαταραχές (διαταραχή πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες, κοινωνική φοβία, ειδικές φοβίες και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή), συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη) και διαταραχές στον ύπνο με επικέντρωση στην αϋπνία.

Έχει εργαστεί επίσης ως ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Υγείας στο Δήμο Ζωγράφου, στην Μονάδα Μελέτης Ύπνου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (για τη διαχείριση της υπέρτασης στα δημοτικά ιατρεία της Αττικής, για την διαταραχή διαγωγής σε παιδιά και εφήβους σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Αθηνών) στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου, στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ.α.

Τέλος, έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως τον όμιλο του ΟΤΕ, την Deutsche Telekom στην Βόννη και την Unilever.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 697 4520220

email: angeliki_konsta@yahoo.gr